background_03.jpg

Over mij

Moeder van drie:
Grote Dochter (9), Grote Zoon (7) en
Kleine Zoon (3). Maakt graag mooie
dingen. En linkshandig dus.

Stoffige Juffrouw, hippe & retro stoffen, patronen en fournituren online

Zware kost

150515 JK 0658 sRGB klein

Een raar jaar was het, afgelopen jaar. Geen ruimte voor creativiteit of voor wat dan ook. Nu komt alles langzaamaan weer terug, maar mezelf ben ik nog steeds een beetje kwijt. 

Wist ik veel dat je ook als dertiger een eetstoornis kunt krijgen? Ooit was het er wel, maar die periode had ik al lang geleden afgesloten. Dacht ik. Vorig jaar rond deze tijd had het me weer opgeslokt. Ineens en razendsnel. Weer hoorde ik mezelf sussen met dat het niet zo'n vaart zou lopen; dat ik zelf op tijd op de rem kon trappen. Ze bracht me rust, dat stomme kreng van een eetstoornis. Rust in m'n hoofd en rust in mezelf. Maar hoe meer ik afviel en verder verstrikt raakte in haar tentakels, hoe somberder ik weer werd. Het leven glipte uit m'n handen.

Nu, een intensieve behandeling verder, is het nog steeds pittig. Kan ik nog niet zeggen dat het over is, dat ik er weer ben. Want dat zou ik het liefste willen: er weer helemaal zijn en vooral: sterk zijn. Als een rots in de branding. Maar zo werkt het niet. Blijkbaar. Heel cliché, maar wel waar; het gaat met vallen en opstaan. Steeds weer opnieuw.

Een paar weken geleden heb ik voor het eerst sinds lange tijd weer achter de naaimachine gezeten. Dochterlief werd 10 en wilde heel graag een mooie feestjurk. Zie hier het resultaat. Ze is er erg blij mee. En ik ook. Eindelijk weer wat creativiteit terug!

150515 JK 3657 sRGB klein